Blogger Layouts

Thursday, 29 November 2012

kelebihan ibu mengandung :) +_+
Asslamualaikum,,,, ... ai semua ,, hari ni saye hendak brkongsi serbe sedikit tentang kelebihan wanita mengadung,,  :) ,, oleh itu manfaat kn mase 9 buln mengandungg dgn bijak ;) .. sungguh banyak kelebihan seorg wanita yg diberi kn oleh Allah ...  1. Dua rakaat solat wanita yang hamil lebih baik dari 80 rakaat solat wanita yang tidak hamil. 
  2. Wanita yang hamil dapat pahala puasa si siang hari dan pahala ibadat di malam hari. 
  3. Wanita yang bersalin dapat pahala 70 tahun solat dan puasa serta setiap kesakitan pada satu uratnya, ALLAH bagi pahala haji. 
  4. Sekiranya wanita meniggal dunia dalam masa 40 hari selps bersalin ia di kira sebagai mati sayid.
  5. Wanita yang beri minum susu badanya kepada anaknya akan mendapat 1 pahala darpada setiap titik susu yg di beri :). 
  6.  Wanita yang memberi susu badannya kepada anaknya yg menagis maka ALLAH beri pahala 1 tahun pahala solat dan puasa.
  7. Kalau wanita menyusui anaknya hingga cukup tempoh 2 tahun setengah,maka malaikat di langit khabarkan berita bahawa syurga wajib baginya.
  8. Seorang ibu yang menghabiskan masa malamnya dengan tidur yang tidak selesa kerana menjaga anaknya yang sakit akan mendapat pahala seperti membebaskan 20 org hamba.
  9. Wanita yang tidak cukup tidur pada malam hari kerana menjaga anaknya yang sakit akn di ampunkan oleh ALLAH akan seluruh dosanya dan bila die menghiburkan hati anaknya ALLAH akan memberikan 12 tahun pahala ibadat.. .Semoga mendapat baby yang comel, bijak dan soleh..Amin.

No comments:

Post a Comment